ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

"Μυστική Αλήθεια". Νέο άρθρο του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα "Κιβωτός της Ορθοδοξίας" [30/03/2017].


"ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ"
στην εφημερίδα "ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
αρ. φύλλου 050, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, σελ 55.


"Ο Άγιος Μάρκος επίσκοπος Αρεθουσίων" (29 Μαρτίου) - Πύργοι Ακαθαίρετοι [5].

 

Τηλεοπτική εκπομπή, του Δημητρίου Π. Λυκούδη, στην τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 19:00.
 

παρακολουθείστε εδώ την εκπομπή

"Η ιερότητα της υπάρξεως στον Ίωνα Δραγούμη"

  

Δημήτριος Π. Λυκούδης,

Θεολόγος - Φιλόλογος, 


«Tu senti, ballatetta, che la morte
mi stringe si che vita m᾿ abbandona.
Amor condusse noi ad una morte»
(Το νιώθεις, μικρή μου μπαλάντα, πως ο θάνατος
με περισφίγγει τόσο που η ζωή μ᾿ εγκαταλείπει).

  
Ο Έρως μας οδηγούσε σ᾿ έναν θάνατο, λέγει ο Ντάντε στο πέμπτο Cante της Κολάσεώς του. Στίχοι που, ενδεχομένως, θα είχε αφιερώσει ο Ίων Δραγούμης στην όμορφη Πηνελόπη Δέλτα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα 1905, σε μία δεξίωση στην Αλεξάνδρεια. Ο Ίων ανήκε στο διπλωματικό σώμα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια. Μάλιστα δε, τότε ήταν που καλλιέργησε μία επιστήθια και έμπιστη φιλική σχέση με τον Κωνσταντίνο Καβάφη, ο οποίος, εμμέσως, άρχιζε να καθιερώνεται στον κό-σμο των γραμμάτων της εποχής, έστω και καθυστερημένα. Λέγεται α-κόμη, πως ο αλεξανδρινός ποιητής συνόδευσε τον Ίωνα στην απόβάθρα της Αλεξάνδρειας, όταν ο τελευταίος πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την όμορφη πόλη και να εφαρμόσει την εκτέλεση της αιφνίδιας μετάθεσής του, ενέργεια που, ως πολλοί υποστηρίζουν, μηχανεύτηκε ο Εμμανουήλ Μπενάκης, ο πατέρας της Πηνελόπης, για να διασφαλίσει στο ακέραιο τον γάμο της κόρης του, την οικογένειά και κατ᾿ επέκταση και την υπόληψή του.

Απόψε, Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 22:00, συνδεόμαστε με τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "Αναλόγιο" για να ακούσουμε ζωντανά την εκπομπή ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Απόψε, Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 22:00, συνδεόμαστε ζωντανά με τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "Αναλόγιο" για να ακούσουμε ζωντανά την εκπομπή ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα διαβάσουμε το κείμενο της συνεργάτιδας του σταθμού μας δίδας Ελπίδας Τζίβα, θεολόγου, υπό τον τίτλο "Ακάθιστος Ύμνος".
Συντονιστείτε εδώ:http://analogio.webnode.com/