ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ιερές Ακολουθίες στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού επί τη εορτή της Παναγίας Φανερωμένης

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια φανερωμενη εικονα

Επί τη εορτή της Παναγίας Φανερωμένης στις 23 Αυγούστου 2017, όπου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, θα τελείται καθημερινά από την Δευτέρα 1η Αυγούστου 2017 έως την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 το πρωί στις 07:15 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 18:00 θα τελείται ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας.

Φωτογραφικό υλικό από τον Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου στα Ιεροσόλυμα


   Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το προσωπικό μου αρχείο (οι περισσότερες), από την Ιερά Μονή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στα Ιεροσόλυμα. Οι φωτογραφίες χρονολογούνται στο Καλοκαίρι του 2015, οπότε και έλαβε  απαρχή η  εξάμηνη παραμονή μου στα αγιασμένα χώματα της Αγίας Γης.
   Ο Άγιος Στέφανος ανήκει στη χορεία των επτά διακόνων και είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στη διάδοση του Ευαγγελίου, στο κήρυγμα και στη φιλανθρωπική δράση. Οι Ιουδαίοι τον συνέλαβαν και τον καταδίκασαν στον διά λιθοβολισμού θάνατο. Ο ίδιος, την ώρα που ξεψυχούσε, συγχωρούσε τους λιθοβολιστές του. Το μαρτύριο του Αγίου  έλαβε χώρα  27 Δεκεμβρίου, ενώ 02 Αυγούστου πανηγυρίζουμε την ανακομιδή των Ιερών του Λειψάνων.

Θεομητορικά άρθρα και βίντεο αναφορικά με την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αποτέλεσμα εικόνας για κοιμηση της θεοτοκου
   Δείτε εδώ θεομητορικά άρθρα και βίντεο σχετικά με την εορτή της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου: http://dimitrislikoudis.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%91

Ανήσυχη η ηγεσία των ΗΠΑ για την βορειοκορεατική απειλή

Αποτέλεσμα εικόνας για βορεια κορεα
   Ανήσυχοι εμφανίζονται πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ μπροστά στην διαρκώς κλιμακούμενη βορειοκορεατική απειλή. Η Πιόνγκγιάνγκ προέβει στην τρίτη κατά σειρά πυραυλική δοκιμή μέσα στον Ιούλιο και, ως υποστηρίζει η ίδια, είναι έτοιμη να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής επικράτειας. Μάλιστα δε, έντονη δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα υποβρύχια της Βόρειας Κορέας, ως εντοπίζουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ομιλία του Δημητρίου Π. Λυκούδη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοιμηση της Θεοτοκου Αιτωλικο
   Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης, προσκεκλημένος του Ιερού Ναού, πρώτα ο Θεός, θα ομιλήσει εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιτωλικού, την Πέμπτη 10 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο, με θέμα «Χαράς μου την καρδίαν, πλήρωσον Παρθένε» (20'). Η Ιερά Παρακλήσις μετά του Εσπερινού αρχίζει στις 19:00. Εύχεσθε!