ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ"

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ποια είναι η σωστή χρονική στιγμή ζώσης σταυροειδώς του οραρίου του διακόνου, κατά τη διάρκεια τελέσεως της Θείας Λειτουργίας;

Αποτέλεσμα εικόνας για διακονος
     Ο διάκονος, πέρα από τα το στιχάριο (1) και τα επιμάνικα, φέρει ως ιερό άμφιο και το «οράριο» (2). Πρόκειται για μια στενόμακρη λωρίδα υφάσματος που φέρει επί του αριστερού του ώμου, της οποίας, η μια άκρη πέφτει εμπρός και η άλλη προς τα πίσω. Η άκρη προς τα εμπρός συμβολίζει την Καινή Διαθήκη, η δε προς τα πίσω, την Παλαιά Διαθήκη. Εισέτι, συμβολίζει τα φτερά και τις πτέρυγες των αγίων Αγγέλων, συμβολισμός που διαφαίνεται ξεκάθαρα, καθώς φέρει παραστάσεις αγγέλων ή, συχνότερα, φέρει ως παράσταση τον αγγελικό ύμνο «Άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ...». Η ονομασία του προέρχεται από το λατινικό orare που σημαίνει "προσεύχεσθαι".

"Η δερματοστυξία" - Νεανικές Αναζητήσεις (48)


Τηλεοπτική εκπομπή του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, αφιερωμένη στην "Δερματοστυξία" (το τατουάζ).

δείτε εδώ

Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ι.Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού Θεσσαλονίκης

Σχετική εικόνα
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2017, στις 17:30, υποδέχθηκε η Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού Θεσσαλονίκης την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋποκόου από το από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους. Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στην Ιερά Μονή έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 14:00. Καθημερινά στις 07:00 θα τελείται Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Παράκληση και στις 17:00 Εσπερινός και μετά το πέρας του Εσπερινού Παράκληση.

Παιδική εργασία και εκμετάλλευση (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδικη εργασια
   Ένα συγκλονιστικό βίντεο που βρήκα στο διαδίκτυο! Για όλες αυτές τις παιδικές ψυχούλες, για όλους αυτούς τους μικρούς αγγέλους, αναρωτιέμαι: ποιος θα προσευχηθεί; ποιος θα τα αγκαλιάσει; ποιος θα σπουγγίσει το δάκρυ τους; Κύριε, επίβλεψον εξ Ουρανού!

Το βίντεο από την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμ. Μακρόν στην Αθήνα (7/09/2017)